Oktay Usta Elmalı Fındıklı Dilimler |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Oktay Usta Elmalı Fındıklı DilimlerElmalı Fındıklı Dilimler Tarifi - Elmalı Fındıklı Dilimler Yapılışı - Elmalı Fındıklı Dilimler Nasıl Yapılır - Elmalı Fındıklı Dilimler Malzemeleri Malzemeler: 150 Gr Tereyağı 3 Yumurta 1 Su B Toz Şeker 2 Çorba K Yoğurt 1 Pk Kabartma Tozu 1 Pk Vanilya 1 Su B Toz Fındık Ustasından Un Ölçüsü Elmalı Harcı İçin: 3 Elma 1 Çay B Toz Şeker Yarım Limon Üzeri İçin: Tarçın Yeşil Fıstık File Fındık Hazırlanışı: Elmaları soyup küp küp doğruyoruz Tavaya koyup ocağın üzerine alıyoruz Limon suyunu ekliyoruz Şekeri katıp soteliyoruz Tereyağını karıştırma kabına döküyoruz Yumurtaları kırıyoruz Şeker, yoğurt, toz fındık, kabartma tozu, vanilya ve 9 çorba kaşığı tepeleme un katıp yoğuruyoruz Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça kopartıp kenara ayırıyoruz Geri kalan hamura soğuyan elmaları ekleyip karıştırıyoruz Yağlanmış borcam bir kalıba hamuru koyup bastırıyoruz Ayırdığımız hamura tarçın ve 2 çorba kaşığı un koyup karıştırıyoruz Sert bir hamur elde ediyoruz Borcam kaba koymuş olduğumuz hamurun üzerine tarçınlı sert hamuru rendeliyoruz Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıktıktan sonra yeşil fıstık ve file fındık ile süsleyip dilimledikten sonra servis ediyoruz |
|