Elmalı Cevizli Ayva Katları |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Cevizli Ayva KatlarıElmalı Cevizli Ayva Katları Tarifi - Elmalı Cevizli Ayva Katları Yapılışı - Elmalı Cevizli Ayva Katları Nasıl Yapılır - Oktay Usta Elmalı Cevizli Ayva Katları Malzemeler: 4 Ayva 2 Elma 1 Kase Kuru Üzüm 1 Kase Ceviz 1 Su B Toz Şeker Tarçın Su Üzeri İçin: Kaymak Yeşil Fıstık Hazırlanışı: Ayvaların baş kısımlarını kesiyoruz Ortasını çıkartıp kalın bir şekilde dilimliyoruz Geniş bir tencereye ayvaları koyuyoruz Üzerini geçmeycek şekilde sıcak su döküyoruz Biraz kırmızı gıda boyası döküp kapağı kapalı bir şekilde pişiriyoruz Ayvaların üzerine 6 çorba kaşığı şeker döküp pişirmeye devam ediyoruz Piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz Kuru üzümleri tavaya koyuyoruz Elmaları soyup tavaya rendeliyoruz Ocağın üzerine alıyoruz Orta ateşte kavuruyoruz Cevizleri sıcak suda bekletip kara suyunu çıkartıyoruz Yıkayıp süzdükten sonra doğrayıcı içinde iri bir şekilde parçalıyoruz Elmaya ekliyoruz Biraz tarçın katıyoruz Karıştırıp biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz Soğuyan ayvaların yarısını servis tabağına koyuyoruz Ortalarına elmalı harcın yarısını koyuyoruz Diğer ayvaları üzerine kapatıyoruz En üste elmalı harcın diğer yarısını koyuyoruz Ayvaların pişme suyunu biraz daha pişirip ballandırıyoruz Tatlının üzerine ballanmış suyunu döküyoruz Tamamen soğuduktan sonra kaymak ve yeşil fıstık ile süsleyip servis ediyoruz |
|