Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kestane, krem, şantili

Krem Şantili Kestane

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krem Şantili Kestane



Kestane Tatlısı - Şantili Kestane
Malzeme:


1/2 kg kestane

2 çay bardağı toz şeker

1/2 su bardağı süt

1 paket kremşanti

1 bardak süt

1 tutam tuz

1 defne yaprağı

Yapılışı:


Defne yaprağı, tuz ve kestaneleri bir tencereye doldurup, soğuk su koyun Yarım saat kadar kaynatın Kabuklarını ve iç kabuklarını soyup, makinadan geçirip püre yapın Bu pürenin üzerine toz şekeri ve sıcak sütü döküp, macun haline getirin Bu kabı kaynar su dolu bir tencereye oturtup, koyulaşıncaya kadar pişirin Sonra küçük kâselere alıp, buzdolabına kaldırın Süt ile krem şantiyi hazırlayın Servis yapmadan önce üzerine sıkarak süsleyin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.