![]() |
Portakallı Balkabaklı Revani |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Balkabaklı RevaniPortakallı Balkabaklı Revani Tarifi - Portakallı Balkabaklı Revani Yapılışı - Portakallı Balkabaklı Revani Nasıl Yapılır - Oktay Usta Portakallı Balkabaklı Revani Tatlı Malzeme Listesi: 4 Yumurta 1 Su B ![]() 1 Çay B ![]() 1 Pk ![]() 4 Çorba K ![]() 1 Çorba K ![]() Üzeri İçin: 1 Kg Balkabağı 6 Çorba K ![]() 1 Çay B ![]() Şerbeti İçin: 2 Su B ![]() 3 Su B ![]() 1 Dilim Limon Süslemek İçin: Ceviz Hindistan Cevizi Toz Fıstık Hazırlanışı: Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıp ılırken kekimizi hazırlıyoruz ![]() ![]() Şeker eriyip köpürene kadar çırpmaya devam ediyoruz ![]() ![]() Karışımı yağlanmış dikdörtgen cam fırın kabına döküyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Balkabaklı püre için; ayıklanmış, doğranmış balkabaklarını bir tencereye alıyoruz ![]() ![]() ![]() Püremizi de revaninin üzerine döküp spatulayla yayıyoruz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|