Şekerpare Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şekerpare Tarifişekerpare nasıl yapılır - şekerparenin yapılışıMalzemeler: 2,5 su bardağı Un 125 gr Margarin1 çorba kaşığı Pudra şekeri 2 su bardağı Şeker 2 adet Yumurta Limon kabuğu rendesi 1/2 paket Vanilya 1 tatlı kaşığı Limon suyu 10 adet İç badem 1 kahve kaşığı Kabartma tozu Yapılışı: Şeker ve suyu kaynatın limon suyunu da ekleyin ve şerbeti hazırlayın soğutun Sonra yağ pudra şekerini çırpın beyazlaştırın içine yumurta limon kabuğu rendesini kabartma tozunu vanilyayı unu ekleyerek yoğurun Toplar alın hamurdan ceviz gibi ve yuvarlayarak üstüne bademleri yapıştırıp tepsiye dizin Pembeleşene kadar fırında pişirin ve üstüne şerbetini dökün![]() alıntı |
|
Şekerpare Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şekerpare Tarifi1 adet Hazır Pandispanya 1 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı Granül Kahve tramisu tatlısı 2 çorba kaşığı Toz Şeker 2 çorba kaşığı kakao 4 su bardağı süt (sos için) 1 adet yumurta (sos için) 200 Gr labne peyniri (sos için)3 Kahve Fincanı un (sos için) 3 Kahve Fincanı Toz şeker (sos için) Tarifin Hazırlanışı Önce kremamızı hazırlayalım Bunun için süt, un, yumurta ve toz şekeri bir tencereye alıp blendırdan geçirelim Ocağa koyup, tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirelim, soğuması için bekletelim Bu arada sıcak su, ikişer çorba kaşığı neskafe ve toz şekeri karıştıralım İkiye ayırdığımız pandispanyaların iç yüzlerini bu suyla ıslatalım Bu arada soğuyan kremanın içine bir paket labne peynirini ekleyip, karıştırarak iyice yedirelim Kremanın yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine kalın bir şekilde sürüp, dağıtalım Diğer pandispanya katını üzerine kapatıp, kalan kremayla pandispanyaları tamamen kaplayalım
|
|
|
|