![]() |
Saray Baklavası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Saray BaklavasıSaray Baklavası Tarifi - Saray Baklavası Yapılışı - Saray Baklavası Nasıl Yapılır - Dr Oetker Saray Baklavası ![]() Malzemeler: 1 paket hazır baklavalık yufka 150 g eritilmiş tereyağı Şurup: 425 g (2,5 su bardağı) toz şeker 500 ml (2,5 su bardağı) su 1 tatlı kaşığı limon suyu İç malzeme: 1 poşet Dr ![]() 500 ml (2,5 su bardağı) süt 25 g margarin 1 paket (200 g) labne peyniri 100 g (1 su bardağı) iri kırılmış ceviz Hazırlanışı: Şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynatın ![]() ![]() ![]() Sütü tencereye alıp üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Labne peynirini mikser ile 1 dakika çırpın ![]() ![]() Baklavalık yufkalardan ikişer adet alıp yağlanmış 24x33 cm boyutlarındaki kalıbın içine yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli fırın ayarı: Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış) Alt-üst pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 35-40 dakika Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|