İrmikli Gül Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmikli Gül Tatlısıirmikli tatlılar - irmikli gül tatlısı nasıl yapılır ![]() MALZEMELER: * 2 çay bardağı irmik * 2 çay bardağı zeytinyağı * 2 çay bardağı yoğurt * 125 gr margarin * 5 su bardağı un (yinede kendiniz ayarlayın) * 1′er pkt kabartma tozu ve vanilya * 1 su bardağı çekilmiş ceviz Kıvamı İçin: * 3 su bardağı su * 3 su bardağı şeker * bir kaç damla limon suyu YAPILIŞI: 1 Margarin, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu, vanilya veirmii güzelce karıştırın![]() 2 Kaşıkla azar azar un ilave edin, aynı zamnada hamuru karıştırın![]() 3 Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin![]() 4 Hamuru 5 dakika dinlendirin![]() 5 Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartarak merdane ile incecik açın![]() 6 Çaydanlık kapağı ile daireler kesin7 Karşılıklı kenarlarından 4 çizik atın![]() 8 Çiziklerin ortasına istediğiniz kadar ceviz koyun![]() 9 Her çentiği dairenin ortasına doğru gül yaprağı gibi kapatarak kenarlardan hafif bastırın![]() 10 Yağlı tepsiye dizdiğiniz gülleri 180 dereceli fırında iyice kızarana kadar pişirin![]() 11 Pişmesine yakın şerbetini hazırlamaya başlayın![]() 12 Su ve şekeri kaynayana kadar ocakta tutun ve kaynamaya başladıktan sonra 8 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alın![]() 13 Fırından çıkan tatlıların üzerine şerbeti dökün![]() 14 Şerbetini çekene kadar dinlendirip toz fıstıkla süsleyerek servis edin![]() Not: 1 Hamur ve şerbet sıcak olacak![]() 2 Açarken hamuru mümkün olduğu kadar ince açın ki hamurlaşmasın![]() |
|
|
|