Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamuru, klasik, krep

Krep Hamuru (Klasik)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krep Hamuru (Klasik)



Malzemeler

25 çay fincanı un

3 yumurta

2 su bardağı süt

1/2 çay kaşığı tuz

2 çorba kaşığı sıvı yağ



Yemeğin Tarifi

Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırınYağı tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırınKrep hamurunun pütürsüz olması gerekir


Hamurun tüm malzemelerini çatalla çırparak ya da mikserde karıştırın Krepleri hazırlamadan önce hamurunuzu buzdolabında en az 2 saat dinlendirin


Krepleri mümkünse yapışmaz tavada çok az tereyağında hazırlayın Tereyağını kizdırdıktan sonra bir kepçe hamuru tavaya boşaltın ve sıvı kısımları çeperlere doğru akacak şekilde tavayı hareket ettirin Pişmeyen tarafı çevirmek için düz, geniş bir tabak kullanabilirsiniz


DİKKAT!


Tatlı olarak hazırlayacaksanız, bu hamura 1 çorba kaşığı pudra şekeri, vanilya veya rom (ya da likör) katabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.