![]() |
Tahinli Lokma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tahinli LokmaTahinli Lokma Tarifi - Tahinli Lokma Yapılışı - Tahinli Lokma Nasıl Yapılır - Tahinli Lokma Malzemeleri Malzemeler: Şurup: 600 g (3,5 su bardağı) toz şeker 500 ml (2,5 su bardağı) su 1 tatlı kaşığı limon suyu Hamur: 1 paket Dr ![]() 1 yemek kaşığı sıvı yağ 350 ml (3,5 çay bardağı) ılık su Kızartmak için: Sıvı yağ Üzeri için: 200 g (1 su bardağı) tahin Hazırlanışı: Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu tencereye alın, arada karıştırarak kaynamaya bırakın ![]() ![]() ![]() Un karışımını çırpma kabına alın, üzerine mayayı ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() Derin bir kızartma tenceresine bolca sıvı yağ koyup orta ateşte kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|