![]() |
Profiterol Tarifi - 2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Profiterol Tarifi - 2profiterol nasıl yapılır - profiterol malzemeleri - profiterol yapılışıMalzemeler 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı kakao Yarım Paket Margarin 1 yemek kaşığı vanilya 1 çimke tuz 100 gr ![]() 2,5 kahve fincanı un 1 kesme şeker 4 yumurta 1 su bardağı un ![]() Profiterol sosu için 1 kg ![]() 3 kahve fincanı şeker Profiterolün hazırlanışı Margarin eritilir, içine 1 bardak su eklenir, su kaynamaya durunca tuz ve şeker ilave edilerek karıştırılır, tencereyi ocaktan almadan unuda eklenir, 5 dakika karıştırarak kavrulup, ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır ![]() ![]() Çok az sıvı yağ ile yağlanmıoş tepsiye kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde aralarında 2-3 santim ara ile dizilir, onceden ısıtığımız 180 decerecede ısıttığımız fırında pembeleşinceye kadar pişirilir, soğuması için fırını kapatıp kapağını açmadan soğuması beklenir ![]() Profiterol kremasının yapılışı: Margarin eritilerek un ile 3 dakika kadar karıştırarak kavurulur ![]() ![]() ![]() ![]() Profiterolün yapılışı Hazırladığımız hamurları üstünden hafifçe kesilerek hazırladığımız profiterol krema içine doldurulur ![]() ![]() ![]() Profiterolü isterseniz hindistan cevizi, fıstık veya isteğe gore ekleyeceğiniz lezetlerle servis edilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|