Brüksel Muhallebisi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Brüksel MuhallebisiBrüksel Muhallebisi Tarifi - Brüksel Muhallebisi Malzeme ve YapılışıHafif lezzetiyle çok sevdiğim bir sütlü tatlı daha! Az malzemesi ve kolay yapımıyla da benim gözdem Damağa yapışmasına da bayılıyorum Kokusuna da keza * 1 lt süt * 3 Türk kahvesi fincanı un (tepeleme) * 3 Türk kahvesi fincanı şeker * 100 gr margarin Tencereye sırasıyla süt, şeker ve unu ekleyip tencereyi ocağa koyuyoruz Kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz Kaynamaya başlayınca/koyulaşınca margarinini ekliyoruz Margarin eriyene kadar biraz daha karıştırıp ocaktan alıyoruz Ocaktan alır almaz hiç bekletmeden mikserle 3-4 dakika kadar yüksek ayarda çırpıyoruz Çırptıktan sonra kaplara boşaltıyoruz; isteyen büyük borcama isteyen de küçük muhallebi kaplarına boşaltabilir Oda sıcaklığına gelince de dolapta 2 saat kadar soğumaya bırakıyoruz Durdukça güzelleşen bir tatlı! |
|