![]() |
Kaymakçina |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaymakçinamakedonya kaymağı - kaymakçina nasıl yapılır - kaymakçina tarifiMalzemeler: 1 litre süt 6 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı şeker Yapılışı: 6 yumurtayı bir kap içine kırın, şeker ile birlikte çırpın (her türlü tatlıyı yaparken bu durumda kısa süreli benmari tekniğini kullanabilirsiniz çünkü şekerin içinde erimesi gerekiyor) ![]() ![]() Diğer tarafta 1 litre sütü orta ateşte ocağa koyun, biraz ılındıktan sonra bir kepçe sütü yumurtaya çırparak yedirin, sonra yumurtalı karışımı sütün içine süzgeçten süzerek dökün ![]() ![]() Not: Makedonya tatlısı olan Kaymakçina, aslında bir çeşit pastacı kremasıdır (cream patisserie) ![]() ![]() ![]() Özgür şef alıntı |
![]() |
![]() |
|