Muhallebili Kupta Kadayıf Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhallebili Kupta Kadayıf TatlısıMuhallebili Kupta Kadayıf Tatlısı Tarifi - Muhallebili Kupta Kadayıf Tatlısı Yapılışı - Muhallebili Kupta Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Muhallebili Kupta Kadayıf Tatlısı Malzeme Listesi 250 Gr Tel Kadayıf5 Çorba K Toz Şeker1 Su B Ceviz1 Tatlı K Tarçın1 Lt Süt1 Su B Toz Şeker2 Çorba K Un1 Çorba K Nişasta1 Yumurta Sarısı 1 Pk Damla Sakızı1 Pk Labne Peyniri2 Çorba K TereyağıÜzeri İçin: Dondurma Hazırlanışı: Öncelikle kadayıfları incecik doğruyoruz Doğranan kadayıfların üzerine cevizleri döküyoruz Kadayıfları tereyağ ve sıvıyağ içerisinde kavuruyoruz![]() Kadayıflarımızın üzerine şeker ve tarçın döküyoruz Kısık ateşte yavaş yavaş kavurmaya devam ediyoruz![]() Muhallebisi için: Tencerenin içerisine sütü döküyoruz Üzerine şekeri, unu, nişastayı ve yumurtanın sarısını ilave edip bi süre karıştırıyoruz![]() Kıvamı koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatıp ilk sıcaklığı çıkınca üzerine labne peynirini döküyoruz Kupların zeminine önce kadayıfları koyuyoruz, üzerine muhallebi döküyoruz![]() Malzemeler bitene kadar bir kat kadayıf, bir kat muhallebi koyuyoruz Tatlımızı dolapta 1 2 saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz
|
|
|
|