![]() |
Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taş Kadayıf Hamuru Nasıl YapılırTaş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır - evde Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır - Taş Kadayıf Hamuru tarifi Yassı kadayıf yöreden yöreye değişiklik göstermekle beraber,benim yaptığım şekli özellikle Malatya’da yaygın olarak yapılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bende tecrübelerime dayanarak bir tarif uyguladım ![]() ![]() ![]() Hamuru için 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 ![]() 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı şeker,1 çay kaşığı tuz şerbeti için 2 su bardağı su,2 su bardağı şeker,dörtte bir limon suyu Bulamak için 1 yumurta,kızartmak için sıvıyağ,içine dövülmüş ceviz Yapılışı Bütün hamur malzemeleri karıştırın ve krep hamurunda birazcık katı bir bulamaç elde edin ![]() ![]() ![]() ![]() kadayıfların sadece bir yüzünü pişirip tavadan alınız ![]() ![]() ![]() ![]() Pişen kadayıflar soğuduktan sonra pişmemiş olan tarafına iri dövülmüş ceviz koyup resimde gördüğünüz gibi ağzına bastırarak kapatınız ![]() ![]() Bir tane yumurtayı iyice çırpın,kadayıfın sadece kapattığınız tarafınıyumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() ALINTIDIR ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|