Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bülbül, yuvası

Bülbül Yuvası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bülbül Yuvası



şerbetli tatlılar - bülbül yuvası tatlısı nasıl yapılır - tatlı şerbeti tarifiMALZEMELERİ

Hamuru için:


2 adet yumurta

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı zeytinyağı

200 gram margarin

1 su bardağı sıvıyağ

150 gram ceviz içi

Yarım çay bardağı su

1 paket nişasta

Alabildiğince un

Bir tutam tuz


Şerbeti için:


4 buçuk su bardağı şeker

3 buçuk su bardağı su

Çeyrek limon


TARİFİ


Geniş bir kaba iki adet yumurtayı kırın İçine bir çay bardağı sütü, bir çay bardağı zeytinyağını yarım çay bardağı suyu ve bir tutam tuzu ilave ederek karıştırın Bu malzemenin alabileceği ka¬dar unu azar azar ilave edin Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun Hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparın Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek 2 saat bekletin Nişastayı bir su bardağı un ile karıştırın Sert bir zemine nişastalı un karışımından serpin Bezeleri bu karışımın üzerine koyun Üzerine de nişastalı karışımdan serperek, çok ince bir oklavayla yufkaları açm Açılan her yufkayı temiz bir bez üzerinde 5 dakika bekletin 5 dakika sonra açtığımız yufkayı ortadan keserek, üzerine ceviz serpin Yufkayı oklavaya sararak iki ucundan ortaya doğru büzün Oklavayı yufkanın şeklini bozmamak için yavaş yavaş çıkarın Büzülen yufkayı 8 cm aralıklarla kesin Her parçanm iki ucunu birleştirip yağsız tepsiye dizin Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayıp yan yana ve aralıksız bir şekilde tepsiye yerleştirin Yufkaların üzerine dökmek için, tavaya margarini atıp eritin, içine sıvıyağı ilave ederek, 2 dakika kaynatın Yağı ateşten alır almaz yufkaların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirin Önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızanncaya dek pişirin Tepsiyi fırından alıp tatlıyı soğutun Şerbet için, su ve şekeri kaynatın Şerbetin hazır olmasma yakın limonu da ilave edin Ilıttığınız şerbeti bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine gezdirin Şerbetini emdikten sonra baklavaları servis tabağma alın Ortalarına Antep fıstığı serperek servis yapın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.