![]() |
Fırında Şeftali |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Şeftalifırında şeftali tatlısı tarifi ![]() *MALZEMESİ - 1kg olgun şeftali - 1/2 su bardağı buğday nişastası - 1 su bardağı toz şeker - 1 su bardağı yulaf ezmesi - 1/2 su bardağı un - 100 gr, tereyağı - Tarçın (istenilen miktarda) *YAPILIŞI - Şeftalilerin kabuklarını soyup, dilipleyip, tepsiye yayın ![]() - Üzerine toz şekerin 1/2'sini ve buğday nişastasını serpin ![]() - Kalan şekeri, yulaf ezmesini, unu ve tarçını karıştırın ve şeftalilerin üzerine yayın ![]() - Küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağını en üste serpin ve 180 derecelik fırında üstü kıtır kıtır olana dek (yaklaşık 30 dakika) pişirin ![]() *SERVİS ÖNERİSİ - Tatlı fırından çıkıp biraz ılınınca, üstüne biraz taze krema konularak, veya - Yanında bir top vanilyalı dondurma ile yiyiniz ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|