Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, kadayıfı, kaymaklı, sarması

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Sarması



Ekmek Kadayıfı Sarması Nasıl Yapılır - Kaymaklı Kadayıf Sarması - Çikolata Soslu Kadayıf SarmasıMalzeme:

1 adet hazır ekmek kadayıfı

1 kutu kaymak

2,5 kg toz şeker

8 su bardağı su

2 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için :


çikolata sos

Yapılışı:


Ekmek kadayıfını 5 dakika kadar ılık suda bekletin, ardından suyunu süzün Diğer tarafta suyu kaynatıp tozşekeri ve limon suyunu ekleyerek şerbeti hazırlayın Hazırladığınız şerbeti ekmek kadayıfının üzerine gezdirin 30 dakika kadar şerbeti üzerine yedirerek pişirin


Ekmek kadayıfının genişlemesi tamamlanıncaya kadar pişirme işlemine devam edin Kadayıfın altı kızardıktan ve şerbetini çektikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın Soğuduktan sonra içine kaymak sarın Üzerine çikolata sos gezdirip servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.