Frambuazlı Güllaç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Frambuazlı GüllaçFrambuazlı Güllaç Tarifi - Frambuazlı Güllaçın Yapılışı - Ramazanın Vaz geçilmeyen Tatlısı Malzemeler: Güllaç için; 6 yaprak güllaç 1 lt süt 1 su bardağı şeker Antepfıstığı içi Frambuazlı çikolatalı krema için; 1 su bardağı toz şeker 4 çorba kaşığı su 2 tatlı kaşığı mısır nişastası 300 gr dondurulmuş frambuaz 2 paket beyaz çikolata 2,5 su bardağı krema 1 tatlı kaşığı vanilya Yapılışı: Kremayı hazırlamak için; şekeri, suyu ve mısır nişastasını bir tencereye koyun Frambuazlardan bir kısmını üzeri için ayırın, kalanını tencereye ekleyin Kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın Kaynamaya başlayınca sürekli karıştırarak 1 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin Eridikten sonra içine kremayı ekleyin ve karıştırın Vanilyayı ilave edin Soğuduktan sonra frambuazlı kremaya ekleyerek iyice karıştırın![]() Başka bir tencereye sütü koyun, şekeri ekleyin ve karıştırarak ısıtın Orta ısıdaki süte bir güllaç yaprağını batırarak ıslatın ve borcam tepsiye yerleştirin Kenarlarını üzerine buruşturarak katlayın 2 yaprak güllacı da aynı şekilde ıslatarak yerleştirin 3 katın üzerine hazırlanan frambuazlı kremadan sürün Üzerine tekrar 3 kat daha ıslatılmış güllaç yaprağı koyun Kenarlarını katlayın Üzerini çekilmiş fıstık içi ve kalan frambuazlarla süsleyin ve buzdolabına koyarak soğumaya bırakın Dilimleyerek servis yapın
|
|
|
|