![]() |
Karamelli Etimek Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karamelli Etimek TatlısıKaramelli Etimek Tatlısı Tarifi - Karamelli Etimek Tatlısı Yapılışı - Sahrap Soysal Tarifi - Pişirme Talimatları 1 paket etimek 2 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Kreması için; 1 litre süt 2 tepeleme yemek kaşığı un 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday) 1 paket vanilya Ayrıca; 1 poşet toz krem şanti (75 gr) 1 su bardağı soğuk süt 2 su bardağı hindistancevizi tozu Hazırlanışı Etimekleri en az 35 santim boyundaki dikdörtgen bir borcama yan yana dizin ![]() ![]() Toz şekeri küçük dar bir tencereye koyup orta ısılı ateşte, karıştırmadan pişirmeye başlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Ocağı kısıp karıştırarak şekeri eritmeye çalışın ![]() ![]() Ocaktan aldığınız kahverengi suyu, henüz sıcak haldeyken etimeklerin üzerine gezdirin ![]() Diğer taraftan, kremayı hazırlamak için; un, nişasta ve vanilyayı orta boy bir tencereye aktarın ![]() ![]() Sütün tamamını ekleyince tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|