Limonlu Yuvarlama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu YuvarlamaLimonlu Yuvarlama Tarifi - Limonlu Yuvarlama Yapılışı - Limonlu Yuvarlama Nasıl Yapılır - Pişirme Talimatları 1 paket margarin 1 çay bardağı şeker 1 adet yumurta 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 1 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un Şerbet: 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker 1 limon suyu Şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır Yumuşak margarin ve diğer malzemelerle ele yapışmayan, orta sertlikte bir hamur yapılır Hamurdan kayısı kadar parçalar alınır ve avuç ortasında yuvarlanır Yağlanmış tepsiye dizilir 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir Sıcakken soğuk şerbet gezdirilir 2 saat sonra servise sunulur
|
|
|
|