Sade Kolay Keşkül |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sade Kolay KeşkülKeşkül tarifi - Keşkül tatlısı - Keşkül tatlı tarifi ![]() MALZEME: 3/4 çay bardağı pirinç 1 çay bardağı badem 1 litre (5 su bardağı) süt 3/4 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı hindistan cevizi Yarım çay bardağı Antep fıstığı (dövülmüş) Keşkül Tarifi: Pirinci yıkayıp süzün 1 su bardağı su ile bir gece önceden ıslatın Bademleri 10 dakika sıcak suda bekletin Yumuşayan kabuklarını soyun Pirinç ve bademi havanda döverek veya mutfak robotunda çekerek irili ufaklı toz haline getirin Süt, şeker ve hindistan cevizinin yarısıyla birlikte ateşe koyun Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin Keşkülleri 6 kâseye paylaştırın Üzerini kalan hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyin Soğuk olarak servis yapın![]() NOT: (Pirinci suda yumuşattıktan sonra ezerek Osmanlı geleneğinden gelen “subye” hazırlanmış olur Buna imkân veya vakit bulamayanlar pirinç yerine 6 silme çorba kaşığı pirinç nişastası da kullanabilirler )
|
|
|
|