![]() |
Lavantalı Bisküvi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lavantalı Bisküvibisküvi tarifleri - tereyağlı bisküvi tarifi ![]() Lavantalı bisküvi malzemeleri 250 gr oda ısısında yumuşatılmış tuzsuz tereyağı 1/3 su bardağı toz şeker 1/3 su bardağı esmer şeker 1 çorba kaşığı kuru lavanta çiçeği 1 tatlı kaşığı vanilya esansı Bir tutam tuz 2 su bardağı un Lavantalı bisküvi hazırlanışı Tereyağı, esmer şeker ve toz şekeri bir kapta mikserle bir kaç dakika çırpın ![]() ![]() ![]() Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ![]() Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 20 tanesini dizin ![]() Bir çatalın arkasıyla hamurdan topların üzerine hafifçe bastırın ![]() Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırının orta rafında 20-25 dakika, alt tarafı kızarana kadar pişirin ![]() Kalan 20 tanesinide aynı şekilde pişirin ![]() Kurabiyeler soğuduktan sonra hava almayan bir kapta muhafaza edin ![]() |
![]() |
![]() |
|