Kağıtta Taze Üzümlü Kek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kağıtta Taze Üzümlü KekKağıtta Taze Üzümlü Kek Tarifi - Kağıtta Taze Üzümlü Kek Yapılışı - Üzümlü Kek Nasıl Yapılır - Pişirme Talimatları MALZEMELER 3 YUMURTA 1/2 PAKET MARGARİN 1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ 1 ÇAY BARDAĞI SÜT 3 SU BARDAĞI UN 2 SU BARDAĞI ŞEKER 1 PAKET KABARTMA TOZU 2 PAKET VANİLYA 20-25 ADET TAZE ÜZÜM 25-30 KÂĞIT KEK KALIBI (TEK KİŞİLİK KALIP) ARZUYA GÖRE 1 PAKET KREM ŞANTİ 1/2 SU BARDAĞI SÜT Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım Sütü, eritip soğuttuğumuz margarini, sıvı yağı, vanilyaları ekleyip yarım dk daha çırpalım Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teliyle karıştıralım Üzümleri ekleyip tekrar karıştıralım Hamuru kâğıt kek kalıplarının yarısına gelecek şekilde kalıplara boşaltalım Kalıpları fırın kabına dizelim 180° ısılı fırında kekleri pişirelim ve fırından alalım Kekleri soğutup üzerlerini arzuya göre krem şanti ile süsleyip servis yapalım
|
|
|
|