Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kestaneli, kolay, profiterol

Kestaneli kolay profiterol

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli kolay profiterol



Kestaneli kolay profiterol tarifi - Kestaneli kolay profiterolun yapılışı

Malzemeler:

500 gr kestane

1 su bardağı tozşeker

2 muz

15 paket pötibör bisküvi

1 çay bardağı süt

3 çorba kaşığı kuru üzüm

1 paket hazır çikolata sosu

Bir kaç hazır kestane şekeri

Hazırlanışı:


*Kestaneleri yıkayıp bıçağın ucuyla üzerlerini çizin Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin Yumuşayıncaya kadar (kabukları soyulabilecek kıvama gelene kadar) haşlayın Süzgece alıp ılınmaya bırakın Kabuklarını soyup robota alın ve ezin


*Kestane püresini tavaya alıp şeker ve 2-3 çorba kaşığı su ilave edin Devamlı karıştırarak pişirin


*Bisküvileri ufalayıp robotta un halinde ezin Kestane püresine ekleyip çatalla ezerek karıştırın Muzları soyup ilave edin ve çatalla ezin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizi ıslatarak yuvarlayın Üzerlerine birer üzüm yerleştirip hafif bastırın


*Topları servis tabağına üst üste dizin Çikolatalı sosu paket üzerindeki tarif gibi hazırlayın ve topların üzerine gezdirerek dökün Kestane şekerleriyle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.