![]() |
Çikolatalı Pasta Kreması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı Pasta Kremasıpasta kreması tarifleri - çikolatalı pasta kreması nasıl yapılır ![]() Malzemeler ; ½ Litre Süt 150 gr Toz Şeker 65 gr Un 1 adet tam Yumurta 2 adet Yumurta Sarısı 1 tatlı kaşığı Vanilya 12 gr Kakao (ya da 8 gr Kakao ve 20 gr Sütsüz Çukulata) 50 gr Tereyağ Hazırlanışı 1 tencereye 2 adet yumurta sarısı, 1 adet bütün yumurta 150 gr tozşeker ve 1 tatlı kaşığı vanilya konularak 5 dakika çırpılır ![]() Daha sonra bu karışıma, 65 gr Un ve 12 gr Kakao (eğer çukulata kullanılacaksa 8 gr kakao) katılır ![]() ![]() azar azar ve yavaş yavaş karıştırarak ½ litre süt katılır ve iyice yedirilir ![]() Tüm karışım ateşe oturtulur ![]() muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir ![]() Çukulata katılıyorsa ateşten indirilmeden önce 20 gr rendelenmiş ve sütsüz olandan katılır ![]() Karıştırılarak iyice eritilir ![]() Daha sonra krema ateşten alınarak, soğuması için bir müddet bırakılır ![]() Ilındığında içine 50 gr tereyağ karıştıra karıştıra katılır ![]() Pasta Kreması Tarifleri |
![]() |
![]() |
|