Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, mereng

Cevizli Mereng

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Mereng



Cevizli Mereng tarifi - Cevizli Mereng yapilisi

Malzemeler

• 3 yumurta akı

• 1 su bardağı toz şeker

• 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz

• 1 çay bardağı krem şanti

• 1 tatlı kaşığı gül suyu

• 2 adet muz


Tarif


Yumurta aklarını porselen bir kaseye koyun Mikserle katılaşıp kar haline gelinceye kadar çırpın Toz şekeri kaşık kaşık ilave ederek çırpmaya devam edin Şekerli yumurtalı karışım parlak bir renk alıp iyice katılaşana kadar çırpmaya devam edin


Yumurtalı karışıma ceviz ve gül suyunu ekleyip karıştırın


Hazırladığınız merengi, yıldız uçlu sıkma torbasına koyun Yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine 4 -5 cm çapında 20 adet mereng sıkın


Cevizli merengi 100 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 2 saat pişirin


Merengler piştikten sonra fırını kapatın Merengleri fırının kapağını açmadan 3 - 4 saat soğumaya bırakın


Muzları küçük küp şeklinde doğrayıp krem şanti ile karıştırın


Merenglerin düz yüzlerine muzlu kremadan sürüp, üst üste gelecek şekilde 2`şer 2`şer kapatıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.