![]() |
Portakallı Fındıklı Yaş Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Fındıklı Yaş PastaMalzeme - Kreması için - Yarım litre süt - 1 adet yumurta - 2 yemek kaşığı un - 4 yemek kaşığı şeker - Yarım su bardağı kuru üzüm - 1 adet portakalın - kabuğunun rendesi - 1 paket vanilya - 100 gr ![]() - Keki için - 1 adet portakal - 1 adet kakaolu hazır kek - 1 su bardağı iri çekilmiş fındık - Sosu için - 2 su bardağı portakal suyu - 1 yemek kaşığı pudra şekeri - 1 tatlı kaşığı tarçın - 1 tatlı kaşığı zencefil - Üzeri için - Renkli şeker Hazırlanışı Küçük bir tencerede kreması için yumurtayı, sütü, şekeri, unu bir çırpıcı veya mikser yardımı ile iyice karıştırdıktan sonra orta ateşte devamlı karıştırarak krema kıvamına gelene kadar pişirin ![]() Kremayı ateşten indirip, içine vanilyayı ekleyip, iyice karıştırın ![]() Krema biraz ılındıktan sonra içine oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana yağını ilave edip, karıştırın ![]() Sana yağı kremaya iyice karıştıktan sonra kremayı soğumaya bırakın ![]() Krema soğurken bir kasede portakal suyunu, pudra şekerini, tarçını ve zencefili karıştırın ![]() Kekin alt tabanını servis tabağına koyup, üstünü ise yayvan bir tabağa alın ![]() Portakallı sosun yarısı ile kekin tabanını, kalan diğer yarısı ile üstünü ıslatın ![]() Soğumuş kremanın yarısını kekin tabanının üzerine sürüp, yayın ![]() Sosun üzerine fındıkların yarısını serpin ![]() Portakalın kabuklarını soyup, dilimleyin ![]() Portakal dilimlerini fındıkların üzerine yerleştirip, kekin üst katını portakalların üzerine kapatıp, hafifçe bastırın ![]() En son olarak kalan kremayı kekin üzerine sürüp, kalan fındıkları serpin ![]() Renkli şekerler veya taze meyveler ile süsleyip, buzdolabında en az bir saat soğuttuktan sonra servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|