Yaz meyveleri tartı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaz meyveleri tartıHamur malzemeleri: 2,5 su bardağı un 1/4 su bardağı toz şeker 1/4 tatlı kaşığı tuz 225 gr margarin, küçük küçük kesilmiş 2 yumurtanın sarısı, hafif çırpılmış 2 veya 4 yemek kaşığı krema Hamurun hazırlanması: 1 un, şeker ve tuzu mutfak robotunda karıştırın küçük parçalar halindeki margarini ekleyip 10 saniye daha karıştırın 2 robot çalışır vaziyette iken çırpılmış yumurta sarılarını ekleyin yavaş yavaş kremayı ekleyin en fazla 30 saniye daha karıştırın 3 hamura elinizle disk şekli verin (bu arada un az gelmişse ekleyebilirsiniz) streçle kapatıp en az 1 saat en fazla 2 gün buzdolabında bekletin not: isterseniz bu halde buzluğa koyup 1 ay saklayabilirsiniz Tart kreması malzemeleri: 1/4 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı un 1 tutam tuz 1 su bardağı buttermilk (1 su bardağı ılık süt+1,5 yemek kaşığı limon suyu) 2 yumurtanın sarısı 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi 2 yemek kaşığı taze limon suyu Tart kremasının hazırlanması: 1 önce buutermilk'i hazırlamak için 1 su bardağı ılık süte ile 1,5 yemek kaşığı limon suyunu ekleyip bir köşeye koyun (bunu mümkünse bir süre önceden yapın) 2 şeker, un ve tuzu karıştırıp bir kenara alın 3 limonlu süt karışımını ve yumurta sarılarını bir tavaya alın yavaş yavaş şekerli karışımı ekleyin orta harlı ateşte karıştırarak yaklaşık 4 dakika pişirin pişince vanilya, limon kabuğu ve 2 yemek kaşığı limon suyunu ekleyin 4 tavayı buzdolu bir kabın içine oturtun ara sıra karıştırarak soğutun Tart malzemeleri: 1/2 su bardağı krema 2-3 şeftali 6-7 kayısı ufak bir salkım üzüm üzerine sürmek için kayısı reçeli Tartın hazırlanması: 1 tart hamurun unlu bir yüzeyde yaklaşık 5-6 mm kalınlıkta açın hamuru elinizle bastırarak 22 cm (9 inch)lik kare bir tart kalıbına kenarları da kaplayacak biçimde yayın buzdolabında 30 dakika bekletin 2 fırını 190C'ye (375F) getirin tartın tabanını çatalla delin 3 tartın üzerine yağlı kağıt serin yağlı kağıdın üzerine kuru fasulyeler yerleştirin (tart kabarmasın diye) bu halde 15-17 dakika pişirin yağlı kağıdı ve fasulyeleri kaldırın, pişirmeye 20 dakika daha devam edin pişince soğumaya bırakın soğuyunca dilerseniz kalıptan çıkarın 4 kremayı çırpın yavaş yavaş tart kremasına ilave edin karışımı tartın üzerine yayın meyveleri dilimleyip üzerine dizin bu halde buzdolabında soğutun 5 soğuduktan sonra fırça yardımıyla meyvelerin üzerine kayısı reçeli sürün |
|