![]() |
Muzlu beze |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muzlu bezeMalzemeler 5 yumurta akı 10 adet muz 100 gr pudra şekeri (3 kaşık) 1 kaşık toz şeker 1 kaşık margarin veya tereyağı Yapılışı Yumurta akını üç kaşık pudra şekerle çırparak kar haline getiriniz ![]() Muzların kabuklarını soyup boyuna dörde ayırıp bol yağlanmış bir kaba koyunuz Muzların üzerine bir kaşık toz şekeri koyup orta hararetli fırında 5 10 dakika pişirin Fırından aldığınız muzları üzerine şekerli yumurta aklarını yayıp tamamen muzları kapatınız Çok hafif hararetli fırına koyup yumurta aklarını hafif pempeleştiriniz Sıcak servis yapın |
![]() |
![]() |
|