İncirli Tart |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İncirli TartMalzemeler:- 4 Su bardağı un - 1 poşet kabartma tozu - 1 su bardağı pudra şekeri - 1/2 su bardağı yoğurt - 250 grmargarin İç Malzeme için; - 5-6 yemek kaşığı incir reçeli - 1 su bardağı ceviz içi Hazırlanışı; Öncelikle unu eleyip, hamur kabartma tozu ile karıştırın 1 su bardağı pudra şekeri, yoğurt ve margarini ekleyip iyice yoğurun Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve merdane yardımıyla açıp ( çok kalın olmamak şartıyla ) küçük kalıplara yerleştirin İncir reçeliniz bütün bütünse küçük parçalara kesip cevizle karıştırıp kalıplarınızın içini doldurun Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dk pişirin Daha sonra dilerseniz üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz |
|