Limonlu Kuşüzümlü Kurabiye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Kuşüzümlü Kurabiyelimonlu kurabiye - limonlu kuşüzümlü kurabiye tarifi - kurabiye nasıl yapılır ![]() MALZEMELER: * 110 gr tereyağı (oda ısısında yumuşamış) * 1 su bardağı şeker * 1/4 su bardağı yoğurt (biraz ılınınca kullanın) * 1 büyükçe yumurta * 1 /4 tatlı kaşığı kabartma tozu * 1/4 tatlı kaşığı tuz * yarım su bardağı kuş üzümü * 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi * aldığınca un (tarifte 1,5 su bardağı diyordu ama az geldi) YAPILIŞI: 1 Yağı ve şekeri çırpıcı ile karıştırın![]() 2 Yoğurt ve yumurtayı da katıp tekrar çırpın![]() 3 Başka bir kapta kabartma tozu, tuz, kuşüzümü, limon kabuğu rendesi ve 1,5 su bardağı unu kaşıkla karıştırın![]() 4 Karıştırdığınız kuru malzemeyi ıslak malzemenin üzerine boşaltın ve elinizle hafifçe karıştırın![]() 5 Un ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın![]() 6 Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin![]() 7 Önceden ısınmış 170 dereceli fırında 20 dakika pişirin![]() 8 Soğuyan kurabiyeleri ağzı kapalı bir kapta muhafaza edin![]() Notlar: 1 Varsa cup ve teaspoon ölçüleri kullanın Eğer yoksa büyük boy (yaklaşık 240 gr alan bir bardak kullanın)2 Tatlı kaşığı ölçülerini silme kullanın, dolu dolu olmasın
|
|
|
|