Limonlu Kuşüzümlü Kurabiye |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Kuşüzümlü Kurabiyelimonlu kurabiye - limonlu kuşüzümlü kurabiye tarifi - kurabiye nasıl yapılır MALZEMELER: * 110 gr tereyağı (oda ısısında yumuşamış) * 1 su bardağı şeker * 1/4 su bardağı yoğurt (biraz ılınınca kullanın) * 1 büyükçe yumurta * 1 /4 tatlı kaşığı kabartma tozu * 1/4 tatlı kaşığı tuz * yarım su bardağı kuş üzümü * 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi * aldığınca un (tarifte 1,5 su bardağı diyordu ama az geldi) YAPILIŞI: 1 Yağı ve şekeri çırpıcı ile karıştırın 2 Yoğurt ve yumurtayı da katıp tekrar çırpın 3 Başka bir kapta kabartma tozu, tuz, kuşüzümü, limon kabuğu rendesi ve 1,5 su bardağı unu kaşıkla karıştırın 4 Karıştırdığınız kuru malzemeyi ıslak malzemenin üzerine boşaltın ve elinizle hafifçe karıştırın 5 Un ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın 6 Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin 7 Önceden ısınmış 170 dereceli fırında 20 dakika pişirin 8 Soğuyan kurabiyeleri ağzı kapalı bir kapta muhafaza edin Notlar: 1 Varsa cup ve teaspoon ölçüleri kullanın Eğer yoksa büyük boy (yaklaşık 240 gr alan bir bardak kullanın) 2 Tatlı kaşığı ölçülerini silme kullanın, dolu dolu olmasın |
|