Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çöreği, tarçınlı

Tarçınlı Ay Çöreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Ay Çöreği



ay çöreği nasıl yapılır - ay çöreği tarifi

MALZEMELER:


* 250 gr oda sıcaklığında margarin

* 1 kahve fincanı toz şeker

* 1 tatlı kaşığı tepeleme tarçın

* 1 yumurta

* 1 su bardağı cekilmiş ceviz ya da fındık

* 2 kahve fincanı sıvıyağ

* 1′er pkt kabartma tozu ve vanilya

* Aldığı kadar un

YAPILIŞI:


1 Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve güzelce karıştırın

2 Azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin

3 Üzerini örterek 10-15 dk dinlendirin

4 Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartarak yuvarlayın ve fitil haline getirin

5 Fitilin iki ucunu birbirine doğru kıvırarak ay şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin

6 170 dereceli fırında pişirin ve soğutun

7 Üzerine bolca pudra şekeri serpin ve servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.