Havuçlu Kurabiye |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu KurabiyeHavuçlu Kurabiye tarifi - Havuçlu Kurabiyenin yapılışı - kurabiye tarifi Malzemeler: 11 yumurta, 21 çay bardağı yoğurt, 31 çaybardağı sıvı yağ, 41 çay bardağı pudra şeker, 5100gr eritilmiş margarin, 61 paket vanilya,1 paket kabartma tozu, 7Aldığı kadar un İçi için; 3 tane havuç, 1 bardak şeker, 1 bardak su, 1 bardak çekilmiş ceviz ,Tarçın Süslemek için; Portakal reçeli, Hindistan cevizi Yapılışı: İçi için: Havuçları ince rendeliyoruz, şeker ve su ile pişiriyoruz, iyice suyunu çektiriyoruz, cevizini ve tarçını ekliyoruz, soğutuyoruz Hamuru için: Sıvı yağ, margarin, yoğurt ve yumurtayı karıştırıyoruz Pudra şekerini , vanilyasını kabartma tozunu ekleyip aldığı kadar unla yoğuruyoruz Hamuru yarım santim kalınlığında açıyoruz Karelere kesiyoruz (ben yaklaşık 5×5 boyutlarında kare kullandım) Her kareyi yarım santim ara ile diliyoruz Ortasına harçtan koyup köşesinden sarıyoruz 150 derece fırında, beyaz pişiriyoruz Fırından çıkarır çıkarmaz fırça ile reçel sürüp, hindistan cevizine buluyoruz |
|