Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
havuçlu, kurabiye

Havuçlu Kurabiye

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Havuçlu Kurabiye

Havuçlu Kurabiye tarifi - Havuçlu Kurabiyenin yapılışı - kurabiye tarifi

Malzemeler:

11 yumurta,

21 çay bardağı yoğurt,

31 çaybardağı sıvı yağ,

41 çay bardağı pudra şeker,

5100gr eritilmiş margarin,

61 paket vanilya,1 paket kabartma tozu,

7Aldığı kadar un

İçi için;

3 tane havuç,

1 bardak şeker,

1 bardak su,

1 bardak çekilmiş ceviz ,Tarçın

Süslemek için;

Portakal reçeli,

Hindistan cevizi

Yapılışı:

İçi için:

Havuçları ince rendeliyoruz, şeker ve su ile pişiriyoruz, iyice suyunu çektiriyoruz, cevizini ve tarçını ekliyoruz, soğutuyoruz

Hamuru için:

Sıvı yağ, margarin, yoğurt ve yumurtayı karıştırıyoruz Pudra şekerini , vanilyasını kabartma tozunu ekleyip aldığı kadar unla yoğuruyoruz

Hamuru yarım santim kalınlığında açıyoruz Karelere kesiyoruz (ben yaklaşık 5×5 boyutlarında kare kullandım) Her kareyi yarım santim ara ile diliyoruz Ortasına harçtan koyup köşesinden sarıyoruz 150 derece fırında, beyaz pişiriyoruz

Fırından çıkarır çıkarmaz fırça ile reçel sürüp, hindistan cevizine buluyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com