![]() |
Antep Fıstığı ve Çikolata |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Fıstığı ve ÇikolataPandispanya için; 4 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı elenmiş un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1/2 çay kaşığı saf vanilya Pandispanya için önce yumurta ve şekeri yüksek ayarda krema gibi olana kadar çırpın (yaklaşık 8 dakika) ve sonra elenmiş un, kabartma tozu , vanilya karışımını spatula gibi bir şeyle sadece homojen olana kadar karıştırın (çırpmadan) ![]() ![]() Ara Kreması1 paket kakaolu pudingi üzerinde yazandan 100 ml kadar eksik sütle pişirip soğutun ya da herhangi bir pasta ara kreması kullanabilirsiniz ![]() ![]() Üst Kreması1 paket taze süt kreması 3 çorba kaşığı labne 3 çorba kaşığı pudra şekeri 1/2 paket benmari usulü eritilmiş bitter çikolata Önce süt kremasını iyice çırparak kabartın, sonra diğer malzemeleri de ekleyerek sürülebilir kıvama gelinceye kadar çırpmaya devam edin ![]() Ayrıca ; 1 su bardağı Antep fıstığı (bulabilirseniz kavrulmamış olanından) 2 adet 80 gr lık çikolata (Milkanın sütlü siyahı çok uygun) üzerine serpmek için kakao 1,5 paket kadar çikolatayı benmari usulü (kaynayan su dolu bir tencereye oturtulmuş kabın içinde) eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada pişen ve hafif soğumuş pandispanyanızı ikiye ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() İkiye ayrılmış pandispanyanın bir katı üzerine kakaolu ara kremamızı sürdükten sonra çikolataya bulanmış fıstıkları ve kıydığınız 1/2 paket çikolatayı boşluk kalmayacak şekilde yayın ![]() ![]() Şimdi de üst kreması ile açık yer kalmayacak şekilde pastanızı kaplayın ve süsleyin ![]() |
![]() |
![]() |
|