PASTAHANE KEKİ |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
PASTAHANE KEKİMalzemeler: malzemeler 4 yumurta 125 gr oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin 250 gr toz şeker 125 gr un 1 avuç kuru üzüm 1 avuç dövülmüş ceviz 1 paket vanilya (ben kullanmadım) Yapılışı: 1 Yumurta aklarını şekerin 2 çorba kaşığıyla birlikte çırparak kar haline getirin Üzerinin parlak bir görüntüsü olacak 2 Yumurta sarılarını da şekerin geri kalanıyla krema kıvamını alana kadar çırpın 3 Sarılı karışıma margarini ekleyin ve yine çok iyi çırpın (En az 7-8 dakika) 4 Yumurta aklarını ve elenmiş unu da ekleyin ve tahta bir spatula ile, kar halindeki karışımı söndürmeden, yavaşça alt üst ederek karıştırın 5 Ceviz ve üzümü de koyun, yavaşça karıştırın 6 Önceden yağlayıp unladığınız kalıba dökün ve batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin |
|