![]() |
Otlu Kurabiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Otlu KurabiyeMalzemeler: ■1 paket margarin (Oda sıcaklığında) ■1 çay bardağı sıvıyağ ■5 su bardağı un (Silme) ■1 tatlı kaşığı tuz ■2 adet yumurta ■1 paket kabartma tozu ■1 yemek kaşığı yoğurt ■Yarım demet dereotu ■Yarım demet maydanoz Üzeri İçin: ■1 adet yumurta (Sarısı) ■Susam ■Çörek otu ■Pulbiber ■Kekik Yapılışı: ■Bir kabın içine unu eliyoruz ![]() ■Ortasını havuz şeklinde açıp içine margarini, sıvıyağı, tuzu, yumurtayı, yoğurdu, kabartma tozunu, dereotunu, maydanozu koyup yoğuruyoruz ![]() ■Daha sonra bu hamuru tezgahın üstünde merdaneyle açıp, kalıplarla şekiller çıkartıyoruz ![]() ■Çıkardığımız şekillerin üzerine yumurta sarısını sürüyoruz ![]() ■Daha sonra susam, çörekotu, pulbiber veya kekik serpiyoruz ![]() ■Hamur yağlı olduğu için tepsiyi yağlamıyoruz ![]() ■Bu işlemi hamurlar bitene kadar devam ediyoruz ![]() ■Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişiriyoruz ![]() ■Kurabiyeler soğuduktan sonra servis yapıyoruz ![]() NOT: Kalıp yoksa çay bardağı veya elimizlede yuvarlıyabiliriz tarif alıntıdır |
![]() |
![]() |
|