![]() |
Kakaolu Fransız Kreması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kakaolu Fransız Kremasıfransız usulü pasta kreması - kakaolu pasta kremasıKullanılacak malzeme: 1/2 litre çiğ krema ![]() 4 yumurta, 1 bardak pişirilmiş kakao, 200 gram toz şekeri, 1 küçük paket vanilya tozu, Yapımı: Çiğ kremayla toz şekerini ve vanilya tozunu iyice karıştırıp çok hafif bir ateşe oturtmalı ![]() ![]() Beri yanda birbuçuk çorba kaşığı kakao, 1 tatlı kaşığı toz şekeri ve bir bardak sütle bir bardak kakao pişirmeli ![]() ![]() Çırpmaya ara vermeden şekerli ve vanilyayı kremadan kaşık kaşık alıp yumurtaya katıp buna yedirmeli ![]() ![]() ![]() Karıştırmaya ara vermeden kremayı kaynayacak kadar ısıtmalı ![]() ![]() ![]() ![]() İsteyenler, servis vakti gelince 1 kahve fincanı kadar krem şantiy hazırlayıp bunu sıkma şırıngasına doldurur ve kâseleri bu krem şantiyle süsleyip öyle servis yapabilirler ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|