06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kakaolu Çilekli Profiterol
Kakaolu Çilekli Profiterol Tarifi - Kakaolu Çilekli Profiterolun yapılışı - Profiterol Tarifi

Malzemeler:
Hamur İçin:
125 gr margarin
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
4 adet yumurta
Krema İçin:
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1/2 limon
1,5 su bardağı süt
50gr margarin
1/2 paket vanilya
350 gr çilek
Yapılışı:
Su, margarin, şeker ve tuzu bir tencereye koyup kaynatın Elenmiş unu ve kakaoyu ilave edin Kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin Tencerenin ortasında bir hamur topu halini alınca ateşten alıp, ılınmaya bırakın Hamuru krema sıkacağı ya da bir poşete doldurup, yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar sıkın 180 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin Soğuduktan sonra enine ortadan ikiye kesin Kremayı hazırlamak için, 250 gr çileği ayıklayıp bir süzgeçte ezerek süzün Yumurta, şeker, un ve rendelenmiş limon kabuğunu 2 çorba kaşığı süt ile ezin
Kalar sütü kaynattıktan sonra yavaş yavaş bu karışımın üzerine dökün Karıştırarak 5 dakika pişirin Süzdüğünüz çileği, margarini ve vanilyayı ekleyerek 2 dakika daha pişirmeye devam edin Altını kapatıp, soğumaya bırakın Kalan çilekleri temizleyip enine doğrayın İkiye böldüğünüz topların alt bölümüne hazırladığınız kremadan koyun, üzerine doğranmış çilekleri yerleştirin Kapak kısmını üzerine kapatıp, servis yapın
|
|
|