Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kahveli, linzer, tart

Kahveli Linzer Tart

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kahveli Linzer Tart



Kahveli Linzer Tart tarifi - Kahveli Linzer Tart yapilisi



MALZEMELER


Linzer Tart Hamuru:

½ su bardağı Badem Unu

½ su bardağı Toz Şeker

1 + 1/2 su bardağı Un

2 yemek kaşığı Kakao

1 çay kaşığı Tarçın

½ çay kaşığı Tuz

225gr Tereyağı veya Margarin

(Oda sıcaklığında ve ufak doğranmış)

3 – 4 yemek kaşığı Buzlu Su

Kenya Kahveli Krema:


2 adet yumurta

2 adet yumurta sarısı

¼ su bardağı Toz Şeker

200 gram Tereyağı veya Margarin

250 gram Bitter Kuvertür

Çikolata (Ufak doğranmış)

3 yemek kaşığı Kenya Kahvesi

Hazırlanışı


01 Mutfak öğütücüsünün içine badem unu ile ¼ su bardağı toz şeker konur ve toz şeker ince hale gelinceye kadar öğütülür


02 Öğütülmüş olan bu karışıma; un, tarçın, tuz ve kakao ilave edilerek, 5-6 saniye kadar daha çalıştırılır Son olarak ¼ su bardağı toz şeker ve ufak olarak doğranmış tereyağı veya margarin eklenir Kuru ekmek kırıntısı şekli alıncaya kadar öğütücüden geçirilir Bu aşamada hamura 2 yemek kaşığı buzlu su ilave edilir ve karıştırılır Eğer hamur toparlanmıyorsa, azar azar toparlanana kadar buzlu su ilavesine devam edilir


03 Oldukça yumuşak olan hamur, hafif unlanmış ellerle, yağlanmış tart kalıbına bastırılarak yerleştirilir Kalıplanmış tart hamuru, yaklaşık 30 dakika dinlemek üzere buzdolabına kaldırılır Bu sayede tart hamurunun pişerken küçülmesi, minimum düzeye inmiş olacaktır


04 Fırına 180 derecede, fanlı olarak ön ısıtma yapılır Dinlenmiş ve hafif sertleşmiş olan kalıplanmış tart hamuru tezgâha alınır ve çatalla üzerine delikler açılır Daha sonra kalıbın kenarlarından sarkacak şekilde streç film üstüne serilir ve ağırlık yapması için nohut konur Bu şekilde, sıcak fırında 15 dakika pişirilir Süre sonunda tart hamurunun üzerinden streç film ile birlikte nohutlar alınır ve tart hamuru içi boş olarak, aynı sıcaklıkta 10 dakika daha pişirilir Soğuması için tezgâha alınır


05 Tartların hamuru soğurken, diğer tarafta kreması hazırlanmaya başlanır Tereyağı veya margarin eritilir Hala sıcaklığını korurken içine, ufak doğranmış çikolata ve Kenya Kahvesi ilave edilerek karıştırılır Çikolatalar eridiğinde soğuması için beklemeye alınır


06 Ocak üzerinde su dolu bir kabın üstüne yerleştirilmiş diğer kabın içine; yumurtalar, yumurta sarıları ve toz şeker konularak el mikseri ile çırpılır Şeker eriyip, karışım hafif koyulaştığında tezgâh üzerine alınır ve içine çikolatalı ve kahveli sos ilave edilir Bu şekilde hazırlanan krema soğumuş olan tart hamurunun üzerine dökülür ve 180 derecede, fanlı olarak yaklaşık 10 dakika pişirilir Süre sonunda fırından çıkarılır ve servis için soğuması beklenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.