Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
irmik, limonlu, pastası

Limonlu İrmik Pastası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu İrmik Pastası




Malzemeler
5 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı irmik
Yarım limonun suyu
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı margarin
Üzerine
Limon dilimleri
Yapılışı
Sütü tozşekerle birlikte ocağa oturtun Fazla kaynatmadan, sürekli karıştırarak tozşekerin erimesini sağlayın İrmiği ilave edip, orta ateşte sürekli karıştırın Koyulaşmaya başlayınca, yarım limonun suyunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin Margarini ilave edin
İyice karıştırıp ocaktan alın 25 cm çapındaki bir kek kalıbını streç film veya alüminyum folyo ile kaplayın İrmikli karışımı kalıba boşaltın Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip, soğumasını sağlayın Kalıptan çıkarıp rendelenmiş limon kabuğu ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.