Karadutlu Pay |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karadutlu Paykaradutlu pay nasıl yapılır - karadutlu pay tarifi - karadutlu payın yapılışı Malzemeler: 4 su bardağı un 300 gram oda sıcaklığında margarin 2 su bardağından 2 parmak az pudra şekeri 2 adet yumurta 2 çay kaşığı kabartma tozu 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 2 çay kaşığı vanilya Yarım su bardağı tuzsuz kabuklu iri çekilmiş badem Üzeri için: 7-8 çorba kaşığı karadut marmeladı Hazırlanışı: Margarin, pudra şekeri, yumurta ve limon kabuğu rendesini derin bir kaba alıp karıştırın Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek kabın içindeki malzemeye ekleyin, iri çekilmiş bademleri ilave edip yumuşak kıvamlı hamur yoğurun Yoğurduğunuz hamurdan üzerine rendelemek için portakal büyüklüğünde bir parça ayırın Kalan hamuru, yağlanmış kare veya dikdörtgen kalıbın içerisine bastırarak yayın Üzerine marmelat sürün Ayırdığınız hamura 2 çorba kaşığı un ekleyerek yoğurun ve marmeladın üzerine rendeleyin Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin Dilimleyerek servis yapın |
|