Kafesli Tart |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kafesli TartHamur malzemeleri: 2,5 su bardağı un 150 gr margarin, oda sıcaklığında yarım su bardağı toz şeker yarım paketten biraz fazla kabartma tozu 2 yumurtanın sarısı İç malzemeleri: 3 orta boy elma yarım su bardağı toz şeker yarım su bardağı fındık, irice dövülmüş 1 tatlı kaşığı tarçın Hazırlanması: 1 3 elmanın kabuklarını soyup rendeleyin bir tavaya elmaları ve yarım su bardağı toz şekeri ekleyip pişirin 2 pişince yarım su bardağı fındık ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştırın soğumaya bırakın 3 unu geniş bir kaba koyun ortasını açıp 150 gr margarini, yarım su bardağı toz şekeri, yarım paketten biraz fazla kabartma tozunu ve 2 yumurtanın sarısını ekleyin tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun 4 hamuru iki parçaya bölün parçalardan birini merdaneyle açıp, margarinle yağlayıp un serptiğiniz 25-30 cm çapındaki yuvarlak bir borcama yayın hamurun kenarlarını hafifçe yükseltin (üzerine koyacağınız elma rendesi borcama değmesin, değerse kalıptan çıkarmanız zor olacaktır) 5 elmalı malzemeyi hamurun üzerine yayın kalan hamuru merdaneyle oldukça ince açın (0,3 mm) hamurdan yarım santim genişliğinde şeritler kesin bu şeritleri elmaların üzerine bir kafes örecek şekilde yerleştirin 6 tartınızı önceden ısınmış 180C fırında şeritlerin üzeri pembeleşene kadar pişirin |
|