![]() |
Denizatı Bisküvisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Denizatı BisküvisiDenizatı Bisküvisi Tarifi - Denizatı Bisküvisi Yapılışı - Denizatı Bisküvisi Nasıl Yapılır - Denizatı Bisküvisi Malzemeleri 250 gr margarin 125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker 2 yumurtanın sarısı 1 çay kaşığı badem esansı 1 kahve kaşığı vanilya esansı 300 gr (2+1/2 su bardağı) un 1 çay kaşığı tuz Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190°C) ısıtınız ![]() Büyük bir kasede, tahta kaşıkla yağı hafif ve köpük köpük olana kadar çırpınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karışımdan kaşıkla, yıldız biçimi uçlu sıkma torbasına doldurup iki büyük fırın tepsisine «S» biçimleri sıkınız ![]() ![]() Tepsileri fırından çıkarıp 5 dakika ılınmaya bıraktıktan sonra bisküvileri tepsilerden alınız ![]() ![]() Not: Denizatı bisküvileri İskandinav ülkelerinde, Noel haftasında yapılan «S» biçiminde sıkılmış bisküvilerdir ![]() |
![]() |
![]() |
|