![]() |
Çörekotu Bisküvisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çörekotu BisküvisiÇörekotu Bisküvisi Tarifi - Çörekotu Bisküvisi Yapılışı - Çörekotu Bisküvisi Nasıl Yapılır - Çörekotu Bisküvisi Malzemeleri 4 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı tereyağı 125 gr (1 su bardağı) + 1 tatlı kaşığı un çay kaşığının ucu ile tuz 1 yumurta 1 çorba kaşığı su 4 tatlı kaşığı çöreotu 1/2 yumurta sarısı (hafifçe çırpılmış) Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190°C) ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karışım ekmek içi kıvamına gelince yumurta, su ve 3 tatlı kaşığı çöreotunu karışıma katınız ![]() Parmaklarınızla yoğurarak özlü bir hamur yapınız ![]() ![]() Sonra, hafifçe unlanmış hamur tahtası üstünde hamuru 1/2 cm kalınlığında dikdörtgen biçiminde açınız ![]() ![]() ![]() Bisküvileri fırında 20 dakika, altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişiriniz ![]() ![]() Not: Bu bisküviler peynir ve meyve ile birlikte servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|