Kakaolu Krema |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kakaolu KremaKakaolu Krema tarifi - pasta krema tarifleri MALZEMELER 3 adet yumurta sarısı 2 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi 1 su bardağı tozşeker 1 paket vanilya 2 tepeleme çorba kaşığı kakao 2 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastası 1 su bardağı hazır süt kreması 4 su bardağı süt 4-5 adet kakaolu bisküvi Çikolata şekerlemesi Oda sıcaklığında bekleyen yumurta sarılarını orta boy çelik bir tencereye aktarın Üzerine limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip tozşekeri ilave edin Karışımı 2-3 dakika koyulaşıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın Vanilya, mısır nişastası, kakao, krema ve sütü ekleyip 1-2 dakika daha çırpın Tencereyi kısık ateşin üzerine oturtup tahta kaşık ya da tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelip kaynayıncaya kadar pişirin Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alıp henüz sıcak haldeyken mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın Çırparak ılıtıp pürüzsüz hale getirdiğiniz kremalı musu kup bardaklarına ya da kaselere paylaştırın Üzerlerini, robotta çekip un haline getirdiğiniz kakaolu bisküviyle süsleyin Süsleme işlemi için varsa çikolata şekerlemesi, fındık, fıstık, ceviz, badem gibi malzemeler de kullanabilirsiniz Tatlıyı buzdolabında soğuttuktan sonra servise sunun |
|