Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erikli, kek

Erikli Kek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erikli Kek



malzemeler1 bardak un
1 yemek kasigi seker
1 cay kasigi kabartma tozu
113 gm soguk tereyag
2 yemek kasigi cig krema
1 yumurta
2 1/2 bardak cekirdegi cikarilmis, dilimlenmis erik
1/2 bardak cig krema
1/2 bardak seker

1 yumurta
1 cay kasigi vanilya
yapılışı
Firini 175Cye isitin Unu, bir kasik sekeri ve kabartma tozunu bir kaba alin Soguk tereyagini kucuk parcalara kesip una ekleyin Bir catal yardimi ile tereyagini unlu karisima yedirin 2 yemek kasigi krema ve yumurtayi da buna ekleyip karistirarak taban hamuru olusturun Unlu elle toparlayarak 25 cm lik kelepceli kaliba (ya da 23 cm lik kare firin kabina) yerlestirdiginiz hamurun kenarlarini biraz yukseltin Dilimlenmis erikleri goze guzel gorunen bir sekilde hamurun ustune dizin 30 dakika kadar pisirin Bu arada 1/2 bardak krema, 1/2 bardak seker, 1 yumurta ve vanilyayi iyice karistirin Tatliyi firindan cikarip yumurtali karisimi erik dilimlerinin uzerine dokun Tekrar firina koyup 25-30 dakika ya da yumurtali karisimin ustu guzelce kizarincaya kadar pisirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.