Elma Çıtırları |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elma ÇıtırlarıMalzemeler : 4 orta boy elma 2 yumurta sarısı 1 yumurta beyazı 1 bardak un ½ su bardağı süt 2 çorba kaşığı pudra şekeri 1 çorba kaşığı sıvıyağ 2 kibrit kutusu tereyağı Hazırlanışı : Unu ve tuzu bir kasede karıştırıp , ortasını havuz biçiminde açarak , yumurtaları ve sıvıyağını koyun Tahta bir kaşıkla, yavaş yavaş unu yedirip sütü katarak yumuşak bir hamur haline getirin Üstünü örterek 30 dakika serin bir yerde bekletin Elmaların kabuklarını soyup , çekirdeklerini çıkarın 1 cm kalınlığında halkalar halinde kesinHalkaları tabağa dizip üzerlerine suyunu ve 1 çorba kaşığı pudra şekerini dökün Tereyağını tavada eritin Bir maşa ile elma halkalarını unlu karışıma bulayıp tavaya koyunuz Elmalar kahverengileşene kadar kızartınKızaran halkaları tabağa dizip üstlerine kalan pudra şekerini dökün |
|