Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmalı, pötibör, tart

Elmalı Pötibör Tart

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Pötibör Tart



Elmalı Pötibör Tart Tarifi - Elmalı Pötibör Tart Nasıl Yapılır - Elmalı Pötibör Tartın Yapılışı
Malzeme:


1 paket Çifte kavrulmuş Pötibör

1,5 paket sade Pötibör

Yarım paket oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin

2-3 çorba kaşığı süt

3 adet sert elma

2 çorba kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

1 kahve fincanı ince çekilmiş ceviz


Yapılışı:


- Bisküvileri mutfak robotunuzda çekerek un haline getirin 1 çay fincanı kadarını ayırıp kalanını hamur kabına alın Margarini ilave edip hamur yoğurur gibi karıştırarak yağı bisküvilere yedirin Tart hamuru kıvamını alacak şekilde gerektiği kadar ( bir kaç kaşık) süt ekleyip yoğurun 18-20 cm çapında bir tart kalıbını yağlayıp bisküvi hamurunu içine düzgünce yayın Buzdolabında 20 dakika bekletin

- Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın

- Elmaları soyup rendeleyin ve bir tavaya alıp üzerine 2 kaşık tozşeker serpin Orta ateşte karıştırarak 5 dk pişirin Ocaktan alıp tarçın, toz bisküvi ve cevizi elmaya ilave edip kırıştırın

- Tart hamurunu buzdolabından çıkarın Ilık elmalı karışımı içine yayın ve sıcak fırına verip 15 dakika pişirin Soğuyunca dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.