![]() |
Çikolatalı Pandispanya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı Pandispanyapandispanya nasıl yapılır - pasta tarifleri - pandispanya tarifi ![]() Çikolatalı pandispanya malzemeleri 500 gr un 50 ml süt 20 gr kakao 20 ml sirke 7 yumurta 100 gr eritilmiş bitter çikolata 100 gr toz badem 10 gr kabartma tozu Ganaj için 1 litre krema 800 gr bitter çikolata 40 gr bal 100 gr margarin İsteğe göre renkli şeker hamuru Çikolatalı pandispanya hazırlanışı Yumurtalar, sirke, kakao ve kabartma tozunu mikserle 8 dakika çırpın ![]() Eritilmiş çikolatayı, un, süt ve toz bademi karışıma yedirin ![]() İsteğe göre bir kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin ![]() Bir sos tenceresinde kremayı ısıtın ![]() Kaynamak üzereyken çikolatayı yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın ![]() Margarin ve balı ilave edip iyice karıştırın ![]() Tüm malzemeler eridikten ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra karışımı 2 saat buzdolabında bekletin ![]() Pandispanya soğuyunca istenilen büyüklükte pasta çember ölçüsünde kesin ![]() Pandispanya bıçağı ile enine 3’e bölün ![]() Pasta çemberine bir kat pandispanya yerleştirin ve üzerine 1 parmak kalınlığında ganaj sürün ![]() 3 kat için de aynı işlem yapın ![]() Buzdolabında 2 saat bekletip çemberden çıkarın ![]() İsteğe göre ganaja muz, vişne, frambuaz veya çilek ilave edebilirsiniz ![]() Ortaya çıkan pastayı dilediğiniz renkte şeker hamuru ile dilediğiniz şekilleri vererek süsleyin ve servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|