Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ebruli, kek

EBRULİ KEK

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

EBRULİ KEK



MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı şeker
4 yumurta
2,5 neskafe fincanı un
4 çorba kaşığı kakao
1,5 paket kabartma tozu
YAPILIŞI:
Bir kabın içine yumurta ve şekeri koyup, köpürünceye kadar çırpın Daha sonra süt, yoğurt ve sıvı yağı ekleyip, çırpın Un ve kabartma tozunu ilave edin ve çok az çırpın Hamurun yarısını bir kaba ayırın, kalan yarsına kakao ekleyin ve yeniden çırpın Düz bir kek kalıbını (ortası delik olmayanlardan) yağlayın ve kalıbın tam ortasına bir kaşık beyaz hamurdan, tam üstüne bir kaşık kakaolu hamurdan koyun Hiç karıştırmadan ve kalıbın hep ortasına koymaya çalışarak, tüm hamuru bu şekilde kalıba dökün Ilık fırına sürün, 170 derecede 45 dakika pişirin Fırın soğumadan kapağını açmayın Soğuduktan sonra açın ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.